Anmälan till Kodläger 2018 har nu öppnats!

Sommaren 2018, närmare bestämt den 11-14.6.2018, kommer årets Kodläger att hållas i Pargas. Precis som ifjol hålls Kodlägret i samband med Teaterkalaset och mångsidigt program utlovas. Är du intresserad av programmering och datorer och kanske också sugen på att träffa andra barn från hela Svenskfinland för att leka, spela och göra annat kul? Klicka på länken nedan för att komma till anmälningsblanketten:

Anmälan till Kodläger

Anmälan är öppen 28.3-24.5.2018.

Frågor om Kodlägret kan riktas till Kodklubbens projektledare Pia Söderholm, 050-5021102, pia@fsu.fi.

Välkommen till Kodklubben!

Finlands Svenska Ungdomsförbunds projekt Kodklubben är en svenskspråkig version av Koodikerho. Inom Koodikerho har det tidigare funnits några enstaka svenskspråkiga klubbar, men nu i och med startandet av Kodklubben kommer möjligheterna för att starta svenskspråkiga klubbar att förbättras. Projektets verksamhetsområden är landsbygden i Nyland, Åboland och Österbotten och sträcker sig fram till slutet av år 2018.

FSU hjälper föreningar, skolor, organisationer och privatpersoner som vill arrangera lokala klubbar. Den lokala klubbverksamheten skall kunna fungera självständigt och vid behov få stöd av FSU. Vi hjälper klubbarna att komma igång genom att förse ledarna med undervisningsmaterial och hjälper till med att hitta lämpliga utrymmen. Om du vill starta en egen klubb eller till exempel erbjuda ett utrymme för en klubb anmäl dig på adressen kodklubben.fi/anmal.

Som koordinator för de svenskspråkiga klubbarna fungerar Pia Söderholm. För ytterligare information kontakta Pia på adressen kodklubben@fsu.fi eller per telefon 050 5021102.